Sportbilar och dålig smak!

Se så fina bilar de har i New Plymouth. Tankarna for iväg till tidiga Bugatti cigarrbilar, men mindre och knubbiga i proportionerna.

De fanns även i större och snabbare utförande. Lite av charmen må försvunnit från pyttemaskinen!

Fula stan

På minimala torget och kanske lite av ett centrum I stan finns denna inne/ute -servering. Det är vid lite vatten och har bilgarage under. Det finns något märkligt med New Plymouth att de verkar helt immuna mot dålig smak. Verkar inte känna att det blir halvmesyr när det ser ut som på bilden. Räcker liksom inte att göra tokroliga målningar I grälla färger. Nej, trots att New Plymouth ligger på västsidan så finns det vibbar från öst. 

När jag körde på landsbygden fick jag se dessa fruktansvärt ångestframkallande byggnader.

Vid sidan av vägkorsning, i anslutning till ställverk, stod detta dystert gråa betongfoster. En grotesk sak för att hedra de som dött i krig för länge sedan. Vad gick fel kan man undra.

Det kan inte bli så mycket mer industri än så här. Ind omr i fetstil. Bara rök och mera elledningar kanske, samt hotfulla skyltar vid högt staket. 

Jag tog ett snack med Fiona, hon jag hyr av genom att fråga, -varför är det så fult där du bott hela ditt liv.

Nej jag lindade in det lite bättre. Det ska sägas att Fiona är en mycket intressant person att prata med. Hon är klok, kunnig, öppensinnad och har säkert ett sinne för det estetiska. Fiona förstod precis vad jag menade oc h sa att så är bara New Plymouth och har alltid varit. Folk här ser inte det, märker inte det. Tog speciellt upp den vackra kullen med milsviddslånga utsikten.

Allt hade varit vykortsvackert om inte en gigantisk grå skorsten hade tagit uppmärksamhet, eller skrotupplaget som inte gjort tillstymmelse att se vackert ut. 

När jag gått vidare uppåt ett antal trappor på kullen/berget övergick det plötsligt till klättringsled. Så underbart, helt plötsligt är allt det fula förlåtet….. Nästan!

Kontrast till det fula är en hel del vackra väggmålningar. Blev stående en längre stund och bara insöp stämningen I bilden på de två hararna. I bilden th syns jättelik elefant I denna gråa sörja av stadsunken betongångest.

Lyckat är strandpromenaden med enormt trädäck intill den hårda strandkanten.

Mysiga damen Fiona som äger airbnb stället bjöd ikväll på mat till mig och de två andra gästerna. Hon förtäljde stolt att nästa precis allt vi fick på tallrikarna kom från hennes trädgård. Särskilt mycket uppskattade jag de icke söta matbananerna I ett gammalt Maurierecept. De andra franska gästerna lät mig gärna ta deras efterrättsbananer och Fiona ursäktade sig att det inte föll dem I smaken. Tur för mig!

Lämna ett svar