Es ist uns in der luft (det är vår i luften)

Torsdagen började med att jag skickade in en jobbansökan, fick bokat ett möte med en rekryterare samt att det regnar lite. Ganska snart klarnade det upp och med hjälp av dålig planering råkade mina redan trötta ben ta sig 16 km. Våren har verkligen kommit, vilket kan ses på alla vackert färgade träd och buskar. Något som liknar rosor, fast inte riktigt snygga, växer här som stora buskar. Nu börjar de tappa blad.

Gissar på att det är japanska körsbärsträd som blommar så vackert i trädgårdar och i parker.

Något väldigt annorlunda är träd helt utan löv, men med stora blommor i kraftigt röd färg.

Hela staden omgärdas av vatten och kanaler. Tv är det två kanotister på håll.

Till skillnad från Auckland så kan man gå och cykla nästan överallt. Det är vanligt med gång och cykelstigar. Över stora området med våtmark fanns väg av trä utlagd. Hundar, cyklar och jobbare möttes, liksom mig gående.

“Råkade” komma förbi stadens ölhak som serverar öl från mikrobryggeri. Tog en pint IPA som höll hög kvalitet och var helt i min smak. De hade dock förstånd att ta betalt, varpå en öl blev väldigt lagom att ta denna fredag kväll.

Kanske ska jag skylla på ölen att jag denna kväll bestämde mig för att gå in I asiatiska butiken jag tidigare bara passerat med nyfiken blick. De hade så mycket tokiga varor att jag bara blev tvungen att handla. Vad sägs om torkade hela småansjovis, lila nudlar på potatis och blekvita nudlar I formen som snabbmakaroner. Mer kloka varor blev färskt sjögräs, som blivit lite av en favorit, samt färsk koriander, mm.

Min mor undrade om jag åt ordentligt, kanske naturlig fråga från en mor, antar jag.

Det är allt så att jag har aldrig ätit så nyttigt. Anledningen är att det finns så otroligt mycket fina råvaror här till rimligt pris. Min favoritfrukost har blivit rökt fisk med ägg och guldkiwi. Kiwin´s sötma bryter av bra och med färskpressad juice och starkt kaffe vaknar man på rätt sida. Gör annars mycket mer färska grönsaker som ångkokas lätt, fisksås, färska örter, lime och chili. Att färsk sparris och fina räkor är billiga kan man stå ut med.

Nu har lördagen kommit och snart tagit kväll. Under gårdagens promenad såg jag att det skulle bli stor utförsäljning I butik jag passerade. Började därför dagen med att hänga på låset.

Vi är I behov av en del köksutrustningen, varpå detta kit inhandlades bestående av fyra grytor och en stekpanna. Tycker det var rätt ok att betala 20% av ordinarie pris.

Såg även samma fina kniv jag tidigare köpt för 600:- reas ut för halva priset. Får inte gråta över spilld mjölk.

Körde en tur för att besöka motocrossbanan ett par mil utanför centrum. Den var tyvärr stängd pga av att det regnat för mycket senaste tiden. Landskapet var dock väldigt vackert med böljande gräskullar och betande vita lamm.

Lämna ett svar